Декларация за защита на личните данни

A. Общи разпоредби относно обработката на данни на нашия уебсайт

1. Предмет на настоящата декларация за защита на личните данни

Ние, OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG (наричани оттук нататък също OBO), Ви благодарим за проявения интерес към нашия уебсайт и публикуваните на него предложения.

Защитата на Вашите лични данни е огромен и много важен ангажимент за нас. Поради това по-долу бихме искали да Ви уведомим подробно за това какви данни събираме при посещението Ви на нашите уебсайтове и при използването на публикуваните на тях предложения и как се обработват или използват те от нас впоследствие. Освен това ще Ви информираме и относно това какви съпътстващи защитни мерки сме предприели ние от техническа и организационна гледна точка.

Обработката на лични данни, като напр. име, адрес, имейл адрес или телефонен номер на субекта на данни, се извършва винаги в съответствие с приложимите законови разпоредби относно защитата на личните данни. С тази декларация за защита на личните данни бихме искали да Ви информираме относно начина, обхвата и целта на събираните, използваните и обработваните от нас лични данни и да Ви разясним как става това, в случай че сте засегнати от обработката на данните.

Въпреки че ние в качеството си на отговорно лице за обработката на лични данни сме внедрили множество технически и организационни мерки, прехвърлянето на данни чрез интернет може по принцип да е свързано с пропуски в сигурността, поради което не е възможно гарантиране на пълна защита. Молим Ви да имате това предвид, когато използвате нашите уебсайтове.

2. Определения на понятията

В настоящата декларация за защита на личните данни се използват понятия, които са определени от законодателя в Общия регламент относно защитата на данните (по-долу също и ОРЗД). Можете да намерите ОРЗД чрез следната връзка:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=DE

Целта на нашата декларация за защита на личните данни е да Ви информира по лесен и разбираем начин относно обработването на Вашите лични данни на нашия уебсайт.

3. Име и адрес на отговорното лице за обработката

Отговорното лице по смисъла на Закона за защита на данните е:

OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG

Hüingser Ring 52

58710 Menden

Телефон: 0049-2373-89-0

Факс: 0049-2373-89-238

е-мейл: info(at)obo.de

4. Данни за контакт на служителя по защита на личните данни

OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG

- служител по защита на личните данни -

Hüingser Ring 52

58710 Menden

Тел.: 0049-2373-89-1351

Имейл: datenschutz(at)obo.de

5. Изтриване и блокиране на лични данни/период на съхранение

Освен ако глава B на настоящата декларация за защита на личните данни не предвижда друго относно съответната обработка на личните данни, запазените от нас данни се изтриват, след като съхранението им вече не е необходимо и ако изтриването им не противоречи на предвидените от закона срокове за съхранение на данните. Ако данните на субекта на данни не бъдат изтрити, защото те са необходими за други и допустими от закона цели, тяхната обработка се ограничава. Това означава, че данните се блокират и не се обработват с други цели. Това важи например за данни на субекти на данни, които трябва да се съхраняват поради изискванията на търговските или данъчните закони.

В съответствие със законовите изисквания съхранението се извършва в продължение на шест години в съответствие с чл. 257, ал. 1 от Търговския закон на Германия (търговски книжа, инвентарни списъци, начални баланси, годишни счетоводни отчети, търговски писма, счетоводни документи и т.н.), както и десет години в съответствие с чл. 147, ал. 1 на Данъчния кодекс на Германия (книги, записи, управленски отчети, счетоводни документи, търговски и бизнес писма и т.н.).

6. Права на субекта на данни

6.1. Право на потвърждение

Всеки субект на данни има правото да изиска от отговорното за обработката лице потвърждение относно това, дали то обработва съответни лични данни. Ако даден субект на данни желае да се възползва от това право на потвърждение, той може по всяко време да се свърже с нас или с нашия служител по защита на личните данни.

6.2. Право на информация

Всеки субект на данни, засегнат от обработката на лични данни, има право по всяко време да получава безплатно информация от нас относно съхраняваните за него лични данни, както и да получава копие от тази информация. Освен това субектът на данни има право на достъп до следната информация:

– относно целите на обработка

– относно категориите лични данни, които се обработват

– относно получателите или категориите получатели, на които са разкрити или ще бъдат разкрити личните данни, по-специално при получатели в трети страни или при международни организации

– в случай че е възможно, относно планирания период, в рамките на който ще се съхраняват личните данни или – ако това не е възможно – относно критериите за определяне на този период

– относно наличието на право на корекция или изтриване на свързаните с него лични данни или на ограничение на обработката от страна на отговорното лице, или на право да се противопостави на тази обработка

– относно наличието на право на обжалване пред надзорен орган

– ако личните данни не са събрани от субекта на данни: относно цялата налична информация за произхода на данните

– относно наличието на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране в съответствие с член 22, параграфи 1 и 4 от Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД) и, поне в тези случаи, за съдържателна информация относно съответната логика, както и обхвата и очакваното въздействие на тази обработка върху субекта на данни.

Освен това субектът на данните има право на информация дали личните данни са били прехвърлени към трета държава или на международна организация. Ако случаят е такъв, субектът на данни има право да бъде информиран относно съответните гаранции, свързани с прехвърлянето.

Ако даден субект на данни желае да се възползва от това право на информация, той може по всяко време да се свърже с нас или с нашия служител по защита на личните данни.

6.3 Право на корекция

Всеки субект на данни, засегнат от обработката на лични данни, има право да поиска незабавна корекция на неправилни лични данни, които се отнасят до него. Освен това субектът на данните има право, след като прецени целите на обработката, да поиска допълването на липсващи лични данни чрез допълваща декларация.

Ако субектът на данни желае да се възползва от това право на корекция, той може по всяко време да се свърже с нас или с нашия служител по защита на личните данни.

6.4 Право на изтриване

Всеки субект на данни, чиито лични данни са обработени, има правото да изиска от отговорното лице да изтрие незабавно личните данни, отнасящи се до него, ако е налице някоя от следните причини и ако обработката не е необходима:

– Личните данни са събрани или обработени по друг начин или за цели, за които те вече не са необходими.

– Субектът на данните оттегля своето съгласие, на базата на което се извършва обработката съгласно чл. 6, ал. 1, буква a) от ОРЗД или чл. 9, ал. 2, буква a) от ОРЗД и не е налице друго правно основание за обработката.

– Субектът на данните възразява срещу обработването съгласно чл. 21, ал. 1 от ОРЗД и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество, или субектът на данните възразява срещу обработването съгласно чл. 21, ал. 2 от ОРЗД.

– Личните данни са били обработвани незаконно.

– Изтриването на личните данни е необходимо за изпълнение на правно задължение в съответствие със законодателството на Съюза или законодателството на държавите членки, под чиято юрисдикция попада отговорното лице.

– Личните данни са събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество по чл. 8. ал. 1 от ОРЗД.

Ако някоя от посочените по-горе причини е приложима и ако субект на данни изиска изтриване на личните данни, съхранявани от OBO, той може да се свърже с нашия служител по защита на личните данни или с друг служител по всяко време. След това ние ще уредим незабавното изпълнение на искането за изтриване.

6.5 Право на ограничение на обработката

Всеки субект на данни, чиито лични данни са обработени, има право да изиска от администратора да ограничи обработката, ако е налице едно от следните условия:

– Точността на личните данни е оспорена от субекта на данни за период, позволяващ на администратора да провери точността на личните данни.

– Обработката е незаконна, субектът на данни отказва изтриване на личните данни и вместо това изисква ограничение на използването на личните данни.

– Отговорното лице вече не се нуждае от личните данни за целите на обработката, но субектът на данни се нуждае от тях за установяване, упражняване или защитаване на правни искове.

– Субектът на данните е направил възражение срещу обработката съгласно чл. 21 ал. 1 от ОРЗД и все още не е установено дали законните основания на отговорното лице имат преимущество пред интересите на субекта на данните.

Ако е налице някой от случаите, посочени по-горе, и даден субект на данни желае да изиска ограничаване на личните данни, съхранявани в OBO, той може по всяко време да се обърне към нас или нашия служител по защита на личните данни. След това ние ще ограничим обработката.

6.6 Право на прехвърляне на данните

Всеки субект на данни има право да получи личните данни, които го засягат и които той е предоставил на отговорно лице, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат. Субектът на данни също така има право да предостави тези данни на друго отговорно лице, без да бъде възпрепятстван от отговорното лице, на което са предоставени личните данни, при условие че обработката се извършва на базата на съгласие в съответствие с чл. 6 ал. 1, буква a) от ОРЗД или чл. 9, ал. 2, буква a) от ОРЗД или на базата на договорно задължение съгласно чл. 6, ал. 1, буква b) от ОРЗД и обработката се извършва по автоматизиран начин.

Освен това, когато упражнява правото си на преносимост на данните по чл. 20, ал. 1 от ОРЗД, субектът на данни има право да получи пряко прехвърляне на личните данни от едно отговорно лице към друго отговорно лице, ако това е технически осъществимо и ако това не засяга правата и свободите на други лица.

За да се установи правото на прехвърляне на данните, субектът на данни може да се свърже с нас или с нашия служител по защита на данните по всяко време.

6.7 Право на възражение

Всеки субект на данни, чиито лични данни са обработени, има право по всяко време да предяви възражение срещу обработката на лични данни, които се отнасят до него, по причини, произтичащи от специфичното му положение, което се основава на чл. 6, ал. 1, буква д) или е) от ОРЗД. Това важи и за профилиране въз основа на тези разпоредби.

OBO повече няма да обработва личните данни в случай на възражение, освен ако не може да докаже неопровержими законови основания за обработка, които са с приоритет над интересите, правата и свободите на субектите на данни, или ако обработването е с цел установяване, упражняване или защита на правни искове.

Ако OBO обработва личните данни с цел директна реклама, субектът на данни има правото по всяко време да възрази срещу обработването на лични данни за целите на такава реклама. Това се отнася и за профилирането, ако то е свързано с такава директна реклама. Ако субектът на данни възрази срещу обработката за целите на директния маркетинг от наша страна, ние повече няма да обработваме личните данни за тези цели.

Освен това, субектът на данни има право по причини, произтичащи от неговото специфично положение, да възрази срещу обработката на личните данни, отнасящи се за него, която се извършва от нас с научни или исторически изследователски цели или за статистически цели в съответствие с чл. 89. ал. 1 от ОРЗД, освен ако обработката е необходима за изпълнението на задача, осъществявана по причини от публичен интерес.

Субектът на данни може да се обърне директно към нас, за да упражни правото си на възражение. Освен това, във връзка с използването на услугите на информационното общество, независимо от Директива 2002/58/ЕО, субектът на данни има правото да упражни правото си на възражение чрез автоматизирани методи, при които се използват технически спецификации.

6.8 Автоматизирано вземане на решения в отделни случаи, включително профилиране

Всеки субект на данни, чиито лични данни са обработени, има предоставеното от европейския законодател право да не подлежи на вземане на решение, основаващо се единствено на автоматизирана обработка, включително евентуално профилиране, което има правно действие върху него или което го засяга значително по подобен начин, ако решението

– не се изисква за сключването или изпълнението на договор между субекта на данни и отговорното лице или

– е допустимо от законодателството на Съюза или на държавата членка, под чиято юрисдикция попада отговорното лице, и ако това законодателство съдържа подходящи мерки за защита на правата и свободите и законните интереси на субекта на данни, или

– се извършва с изричното съгласие на субекта на данни.  

Ако решението

– се изисква за сключването или изпълнението на договор между субекта на данни и отговорното лице или

– се извършва с изричното съгласие на субекта на данни, OBO предприема подходящи мерки за защита на правата и свободите и законните интереси на субекта на данни, в това число най-малко правото на човешка намеса от страна на отговорното лице, правото да изрази гледната си точка и да оспори решението.

Ако субектът на данни желае да упражни правата си по отношение на автоматизираните решения, той може по всяко време да се свърже с нас или с нашия служител по защита на личните данни.

6.9 Право на оттегляне на съгласието във връзка със защитата на личните данни

Всеки субект на данни, чиито лични данни са обработени, има правото да оттегли съгласието си за обработка на лични данни по всяко време.

Ако субектът на данни пожелае да упражни правото си за оттегляне на съгласието, той може да се свърже с нас по всяко време.

Всеки субект на данни може да се свърже директно с нас по всяко време за всякакви въпроси или препоръки относно защитата на личните данни.

6.10 Право на жалба до надзорен орган за защита на личните данни

Всеки субект на данни, чиито лични данни са обработени, има право да подаде жалба до надзорен орган за защита на личните данни във връзка с обработката на неговите лични данни от нас.

7. Правно основание за обработката на лични данни

Освен ако не е посочено друго в описанието на съответната процедура за обработка на данни в следващата глава B. на тази Декларация за защита на личните данни, се прилагат следните разпоредби.

Чл. 6, ал. I, буква а) от ОРЗД е правното основание на OBO за операции по обработката, за които се изисква получаването на съгласие за опредена цел на обработката. Ако обработката на личните данни е необходима за изпълнение на договор, страна по който е субектът на данни, от нас или някое от нашите дъщерни дружества – за чиито услуги и/или продукти се отнася запитването – обработката се основава на чл. 6, ал. I, буква б) от ОРЗД. Същото се отнася и за операциите по обработка, които са необходими за извършване на преддоговорни мерки, например в случай на запитвания за нашите услуги и продукти.

Ако OBO е обект на правно задължение, изискващо обработването на лични данни, то обработката се основава на чл. 6, ал. I, буква в) от ОРЗД. В редки случаи може да се изисква обработка на лични данни, за да се защитят жизненоважни интереси на субекта на данни или на друго физическо лице. В този случай обработката се основава на чл. 6, ал. I, буква г) от ОРЗД.

Накрая, операциите по обработка могат да се основават на чл. 6, ал. I, буква е) от ОРЗД. На това правно основание се базират операциите по обработка, които не са обхванати от някое от посочените по-горе правни основания, когато обработката е за целите на легитимните интереси на OBO или на трети страни, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данни. Такива операции по обработка са ни позволени по-специално заради това, че те са конкретно споменати от европейските законодатели (вижте съображение 47, изречение 2 от ОРЗД).

8. Спазване на законните интереси

Освен ако не е регулирана по друг начин в описанието на съответната операция за обработка на данни в глава B. на тази Декларация за защита на личните данни и ако обработката на лични данни се базира на чл. 6, ал. I, буква е) от ОРЗД, нашият правен интерес се състои в упражняване на нашите бизнес дейности и свързания с тях икономически интерес.

9. Защита на личните данни при използване на данните ни за контакт

Ако използвате посочените на нашия уебсайт данни за контакт (като напр. нашия имейл адрес или факс) за контакт с нас, предоставените от Вас лични данни се обработват за свързаната с осъществяването на контакт цел. Ако запитването Ви не е свързано с услугите и/или продуктите на OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG (OBO), а с такива на дъщерно дружество, Вашето запитване се обработва и отговорът се предоставя от него, поради което запитването Ви трябва да бъде предадено на него.

Ако причината за осъществяването на контакт се състои в интерес към нашите услуги или нашите продукти, съотв. в изпълнение на съществуващ договор с нас, правното основание е чл. 6, ал. 1, буква б) от ОРЗД. Във всички останали случаи при осъществяване на контакт ние имаме законен интерес в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД за обработката на данни поради започната от Вас комуникация.

Събраните с цел отговор на Вашето запитване или сключване и изпълнение на договорни отношения лични данни се съхраняват до окончателната обработка на запитването, съотв. до приключване на договорното отношение, и след това (но не преди края на гаранционните срокове) се изтриват, освен ако не сме задължени да ги съхраняваме за по дълъг срок в съответствие с чл. 6, ал. 1, изречение 1, буква в) от ОРЗД вследствие на изискваните от данъчните и търговските закони съхранение и документиране (въз основа на Търговския закон, Наказателния кодекс или Данъчния кодекс), или ако Вие не сте се съгласили за надвишаващ този период срок за съхранение в съответствие с чл. 6, ал. 1, изречение 1, буква а) от ОРЗД.

Освен това ние искаме да поддържаме връзка с Вас дори и след обработка на поръчката, съотв. след изтичане на срока на договора, и да Ви информираме в електронен вид, например на посочен от Вас имейл адрес, относно наши услуги и оферти. Обработката на данни за целите на лоялност и грижа към клиентите, както и за улесняване на осъществяването на контакт, подкрепяме с обоснован интерес по смисъла на чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД, при което при балансиране на интересите с Вашите основни права и свободи ние виждаме предимствата, които това осъществяване на контакт предоставя, напр. чрез своевременното представяне на наши услуги и оферти, предлагането на възможност да бъдете поканени за допълнителни строителни проекти или възможността да изясните въпросите си директно с лицата за контакт. Имате правото по всяко време да възразите на обработката на данни, която се основава на чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД и която не е предназначена за директна реклама по причини, произтичащи от Вашето специфично положение. В случай на директна реклама можете да възразите на обработката по всяко време, без да посочвате причината за това.

Данни, които са били обработени на основание чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД с цел привличане на лоялни клиенти или директен контакт с клиенти, се обработват до отпадането на законния интерес и след това се изтриват, като това става най-късно при предоставянето на възражение срещу обработката на данни от Ваша страна. Законовите изисквания за съхранение се спазват и по отношение на тези данни.

Получатели на обработените съгласно настоящата разпоредба лични данни са доставчици на ИТ услуги (по-специално доставчици на хостинг услуги), с които ние сме сключили съответни споразумения за обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД, и евентуално дъщерни дружества, за чиито услуги и/или продукти се отнася вашето запитване.

10. Защита на личните данни при кандидатстване и при процедурата за кандидатстване

Ние събираме и обработваме личните данни на кандидатите за целите на провеждането на процедурата за кандидатстване и следователно въз основа на преддоговорна мярка по смисъла на чл. 6, ал. 1 буква. б) от ОРЗД, съотв. на наш законен интерес съгласно чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД към назначаване на служители.

Обработката може да се извърши и по електронен път, напр. ако кандидатът подаде съответните документи за кандидатстване по електронен път, например по електронна поща или чрез нашия формуляр за връзка. Ако сключим трудов договор с даден кандидат, предоставените данни ще се съхраняват за целите на трудовото правоотношение в съответствие със законовите изисквания. Ако отговорното за обработката лице не сключи трудов договор с кандидата, документите за кандидатстване ще бъдат автоматично изтрити два месеца след обявяването на решението за отхвърляне, освен ако заличаването не пречи на други законни интереси на отговорното лице. Друг законен интерес в този смисъл е например задължение за доказване при производство по Общия закон за равно третиране (AGG).

Поради дигитализираното регистриране на получените кандидатури получателите на обработваните лични данни са нашите доставчици на ИТ услуги (по-специално доставчиците на хостинг услуги), с които сме сключили съответни споразумения за обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД.

11. Промени на тези разпоредби за защита на личните данни

OBO си запазва правото да променя тези разпоредби за защита на личните данни по всяко време с бъдещ ефект. Съответна актуална версия се намира на уебсайта. Моля, посещавайте редовно уебсайта и се информирайте относно действащите разпоредби за защита на личните данни.

B. Специални разпоредби относно обработката на данни на нашия уебсайт

1. Събиране и използване на Вашите данни

Обхватът и естеството на събирането и използването на Вашите данни се различават в зависимост от това дали сте посетили нашия уебсайт само за получаване на информация, или за да получите предлагани от нас услуги, напр. осъществяване на сключване на договор през уебсайта, или да се регистрирате, ако това е необходимо.

2. Използване с цел получаване на информация/събирани данни/бисквитки

(1) Обща информация

Бисквитките не могат да стартират програми или да предават вируси на Вашия компютър. Те служат, за да направят уебсайта по-лесен за използване и по-ефективен като цяло.

Нашият уебсайт използва следните видове бисквитки, чиито обхват и начин на действие са обяснени по-долу:

  • Временни бисквитки
  • Постоянни бисквитки

Временните бисквитки се изтриват автоматично, когато затворите браузъра. Към тях се числят по-специално бисквитките за сесии. Те запазват т.нар. идентификатор на сесията, с който различни заявки от Вашия браузър могат да бъдат зададени към споделената сесия. Това ще позволи компютърът Ви да бъде разпознат отново, когато се върнете на нашия уебсайт. Бисквитките за сесии се изтриват, когато се отпишете или затворите браузъра.

Постоянните бисквитки се изтриват автоматично след определен период от време, който може да варира в зависимост от бисквитката и може да е няколко години. Можете да изтриете бисквитките от настройките за сигурност на браузъра си по всяко време.

(2) Бисквитки, които са задължителни за работата на уебсайта.

При използване на уебсайта само с цел получаване на информация, т.е. ако не направите резервация чрез уебсайта ни и не ни предоставите информация по друг начин, ние ще съберем само личните данни, които браузърът Ви предава на нашия сървър. Ако искате да разгледате нашия уебсайт, ние ще съберем следните данни, които са ни технически необходими, за да Ви покажем нашия уебсайт и за да гарантираме стабилността и сигурността (правно основание е чл. 6 ал. 1, изречение 1, буква е) от ОРЗД):

  • IP адрес
  • Език и версия на софтуера на браузъра.
  • Дата и час на запитването
  • Разлика в часовата зона спрямо Гринуич (GMT)
  • Съдържание на заявката (конкретна страница)
  • Състояние на достъп/HTTP код за състоянието
  • Прехвърлено количество данни
  • Уебсайт, от който идва заявката
  • Браузър
  • Операционна система и нейния интерфейс

Данните, обработени в съответствие с ал. 1 от настоящата разпоредба, се съхраняват за посочените цели за период от 30 дни и след това се изтриват.

(3) Бисквитки, които не са абсолютно задължителни за работата на уебсайта.

Бисквитките, които не са абсолютно задължителни за работата на уебсайта, настройваме само след изричното Ви съгласие. За целта използваме инструмента за съгласие на Usercentrics GmbH. В тази връзка OBO предоставя лични данни (данни в съответствие със съгласието) на Usercentrics GmbH, Sendlingerstr. 7, 80331 Мюнхен. Това се извършва рамките на обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД. Под „данни в съответствие със съгласие“ се разбират следните данни: дата и час на посещението, съответно съгласие/несъгласие, информация за устройството, анонимизиран IP адрес. Обработката на данните се извършва за целите на спазване на законовите задължения (задължение за доказване съгласно чл. 7, ал. 1 от ОРЗД) и на свързаната с това документация за съгласията, а с това и въз основа на чл. 6, ал. 1, т. в) от ОРЗД. За съхранение на данните се използва местно хранилище.

Данните в съответствие със съгласието се съхраняват за срок от 3 години. Данните се съхраняват в Европейския съюз. Допълнителна информация за събраните данни и възможности за връзка ще намерите на адрес https://usercentrics.com/privacy-policy/

3. Добавки и инструменти

3.1 fonts.com

Това е уеб услуга за шрифтове.

Обработващо дружество

Monotype Imaging Holdings Inc.

600 Unicorn Park Drive, Woburn, Massachusetts 01801, Съединени американски щати

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни. Съгласието важи само за посочените цели. Събраните данни не могат да бъдат използвани или съхранявани за друга освен посочената цел.

  • Предоставяне на уеб шрифтове

Използвани технологии

  • Бисквитки

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • IP адрес
  • Информация за браузъра
  • Препращащ URL адрес
  • ИД на клиента

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. от ОРЗД.

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Събраните данни за потребителя ще се съхраняват от датата на събиране до 30 дни.

Получател на данните

  • Monotype Imaging Holdings Inc.

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

privacynoSpam@monotype.com

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://www.monotype.com/legal/privacy-policy

Информация относно съхранението

По-долу ще видите най-дългият потенциален срок за съхранение в устройство, както е зададено при използване на метода на съхранение на бисквитки и дали са използвани други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: –
  • Съхранение без бисквитки: не

3.2 Платформа на Usercentrics за управление на съгласието

Това е услуга за управление на съгласието.

Обработващо дружество

Usercentrics GmbH

Sendlinger Str. 7, 80331 Munich, Германия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни. Съгласието важи само за посочените цели. Събраните данни не могат да бъдат използвани или съхранявани за друга освен посочената цел.

  • Спазване на законовите задължения
  • Съхранение на съгласието

Използвани технологии

  • Локално хранилище
  • Активиране на бисквитки

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Информация за устройствата
  • Информация за браузъра
  • Анонимизиран IP адрес
  • Данни за съгласие и възразяване
  • Дата и час на посещението
  • Заявяване на URL адресите на уебсайта
  • Страничен път на уебсайта
  • Географско местоположение

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. в) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз (банката с данни за съгласията се намира в Белгия)

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните за съгласието (предоставено съгласие и отмяна на съгласието) се съхраняват за срок от три години. След приключване на договора се извършва експорт на данните.

Получател на данните

  • Usercentrics GmbH

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

datenschutznoSpam@usercentrics.com

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://usercentrics.com/privacy-policy/

Информация относно съхранението

По-долу ще видите най-дългият потенциален срок за съхранение в устройство, както е зададено при използване на метода на съхранение на бисквитки и дали са използвани други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: –
  • Съхранение без бисквитки: не

3.3 Мениджър на маркери на Google

Това е система за управление на маркери за управление на кодови фрагменти на JavaScript и HTML, с които могат да бъдат внедрявани маркери и инструменти за проследяване, анализ, персонализиране и маркетинг.

Обработващо дружество

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Функционалност

Използвани технологии

  • Pixel

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Агрегирани данни за активиране на маркери

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Съединените американски щати

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните се изтриват 14 дни след отмяна.

Получател на данните

  • Alphabet Inc.
  • Google LLC
  • Google Ireland Limited

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://policies.google.com/privacy?hl=bg

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://www.google.com/intl/bg/tagmanager/use-policy.html

3.4 reCAPTCHA

Това е услуга, която проверява дали въведените данни са въведени от човек, или от автоматизирана програма.

Обработващо дружество

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Проследяване
  • Защита от ботове

Използвани технологии

  • Бисквитки

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Език на браузъра
  • Добавки в браузъра
  • Път на кликване
  • Дата и час на посещението
  • IP адрес
  • Поведение на потребителя
  • Време, прекарано на страница
  • Въвеждане на данни от потребителя

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. е) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните ще бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за обработката.

Получател на данните

  • Alphabet Inc.
  • Google LLC
  • Google Ireland Limited

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://policies.google.com/privacy?hl=bg

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 19 години, 4 дни

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • DIE Използва се за регистриране и съобщаване с рекламна цел на действията на потребителя на съответния уебсайт. Продължителност: 1 година Тип: бисквитка  Домейн: doubleclick.net
  • 1P_JAR Тази бисквитка съдържа информация относно това как крайният потребител използва уебсайта, както и относно рекламата, която крайният потребител е възможно да е видял преди посещението на уебсайта. Продължителност: 1 месец   Тип: бисквитка  Домейн: google.com
  • ANID Използва се за рекламни цели. Продължителност: 9 месеца   Тип: бисквитка  Домейн: google.com
  • CONSENT Тази бисквитка съдържа информация относно това как крайният потребител използва уебсайта, както и относно рекламата, която крайният потребител е възможно да е видял преди посещението на уебсайта. Продължителност: 19 години, 4 дни   Тип: бисквитка  
  • NID  Използва се от Google с цел настройване на рекламите спрямо търсенето Ви в Google. Продължителност: 6 месеца Тип: бисквитка Домейн: google.com
  • DV Използва се от Google Анализ за персонализирана реклама. Продължителност: 10 минути Тип: бисквитка Домейн: google.com

3.5  DoubleClick Ad

Това е рекламна услуга. С тази услуга е възможно да се предоставят уместни реклами за потребителите и да се извикват отчети за кампании.

Обработващо дружество

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Реклама
  • Анализ
  • Оптимизиране

Използвани технологии

  • Бисквитки

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Информация за браузъра
  • Път на кликване
  • Информация за бисквитките
  • Дата и час на посещението
  • Демографски данни
  • Разпознаване на устройството
  • Информация за местоположението
  • Вид на софтуера/хардуера
  • Доставчик на интернет
  • IP адрес
  • Честота, с която се показват рекламите
  • Предоставящи домейни
  • Данни за взаимодействието
  • Преглеждания на страницата
  • Хронология на търсенето

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните ще бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за целите за обработка.

Получател на данните

  • Google Ireland Limited
  • Google LLC
  • Alphabet Inc.

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/troubleshooter/7575787?hl=bg

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

Съединените американски щати

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните
 https://policies.google.com/privacy?hl=bg

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 1 година

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • test_cookie Тестват правата за настройки на браузъра в браузъра на потребителя, продължителност: 1 ден, тип: бисквитка, домейн: doubleclick.net
  • IDE  Съдържа произволно генериран ИД на потребител. С помощта на този ИД Google може да разпознава потребителя на различни уебсайтове на всички домейни и да показва персонализирани реклами. Продължителност: 1 година Тип: бисквитка Домейн: doubleclick.net

3.6 gstatic.com

Това е домейн, използван от Google, за зареждане на статично съдържание в друго име на домейн, за да се намали използването на широчината на честотната лента и да се повиши ефективността на мрежата за крайния потребител.

Обработващо дружество

Alphabet Inc.

1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043-1351, Съединени американски щати

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Намаляване на използването на широчината на честотната лента
  • Повишаване на ефективността на мрежата

Използвани технологии

  • JavaScript

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Снимки
  • CSS
  • JavaScript код

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. е) от ОРЗД

Място на обработка

Съединените американски щати

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Изискванията за CSS активите се съхраняват междинно за 1 ден, а файловете с шрифтове се съхраняват междинно за 1 година. Част от информацията се запазва, докато не бъде премахната от потребителя. Друга част се запазва след определено време.

Получател на данните

  • Alphabet Inc.

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

3.7 Google Анализ

Това е уеб услуга за анализ.

Обработващо дружество

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Анализ

Използвани технологии

  • Бисквитки
  • Pixel

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Актуализиране на приложения
  • Информация за браузъра
  • Път на кликване
  • Дата и час на посещението
  • Информация за устройството
  • Изтегляне
  • Версия на Flash
  • Информация за местоположението
  • IP адрес
  • Поддръжка на JavaScript
  • Посетени страници
  • Покупателна активност
  • Препращащ URL адрес
  • Данни за използването
  • Взаимодействия с изпълними модули

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Срокът на съхраняване зависи от вида на съхранените данни. Всеки клиент може да определи колко дълго Google Анализ може да съхранява данните, преди да бъдат автоматично изтрити.

Получател на данните

  • Alphabet Inc., Google LLC, Google Ireland Limited

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://policies.google.com/privacy?hl=bg

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=bg

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 2 години

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • _ga                  Използва се за различаване на потребителите. Продължителност: 2 години,     Тип: бисквитка   
  • _gid                 Използва се за различаване на потребителите. Продължителност: 1 ден,     Тип: бисквитка   
  • _gat                 Използва се за ограничаване на процента на заявките. Продължителност: 1 минута, Тип: бисквитка                   
  • _dc_gtm_xxx  Използва се за различаване на потребителите. Продължителност: 1 минута  Тип: бисквитка  
  • _gat_gtag_xxx Използва се за различаване на потребителите. Продължителност: 1 минута  Тип: бисквитка   
  • _gac_xx           Съдържа информация за това върху коя реклама е извършено кликване. Продължителност: 2  

                    месеца,    29 дни    Тип: бисквитка 

  • DIE                   С помощта на този ИД Google може да разпознава потребителя на различни уебсайтове и домейни и  

                         да му показва персонализирана реклама. Продължителност: 1 година,     Тип: бисквитка   

 3.8  Facebook Pixel

Това е технология за проследяване, която се предлага от Facebook и се използва от други услуги на Facebook, като Facebook Custom Audiences.

Обработващо дружество

Facebook Ireland Limited

4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin, D02, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Реклама
  • Анализ
  • Маркетинг
  • Повторно насочване
  • Проследяване

Използвани технологии

  • Бисквитки
  • Pixel

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Прегледани реклами
  • Информация за браузъра
  • Разгледано съдържание
  • Информация за устройството
  • Географско местоположение
  • Взаимодействие с реклама, услуги и продукти
  • IP адрес
  • Маркетингова информация
  • Неповерителни данни, идентифициращи потребителя
  • Pixel ИД
  • Препращащ URL адрес
  • Успех на маркетингови кампании
  • Данни за използването
  • Поведение на потребителя
  • ИД на потребител на Facebook

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните ще бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за целите за обработка.

Получател на данните

  • Facebook Inc.
  • Facebook Ireland Limited

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://www.facebook.com/privacy/explanation

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://www.facebook.com/ads/preferences/

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://www.facebook.com/policies/cookies

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 1 година

Съхранена информация

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • _fbp, act, c_user, datr, fr, m_pixel_ration, pl, presence, sb, spin, wd, xs,

Бисквитка на Facebook за анализ на уебсайтове, насочване и измерване на реклами.

Продължителност: 1 година  Тип: бисквитка    Домейн: facebook.com 

3.9 LinkedIn Insight Tag

Това е услуга за проследяване на реализациите и повторно насочване.

Обработващо дружество

LinkedIn Ireland Unlimited Company

Wilton Place, Dublin 2, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Анализ
  • Маркетинг
  • Повторно насочване

Използвани технологии

  • Бисквитки

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Информация за браузъра
  • Информация за устройството
  • IP адрес
  • Препращащ URL адрес
  • Клеймо за час

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Съединени американски щати, Сингапур

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните се изтриват след 90 дни.

Получател на данните

  • LinkedIn Ireland Unlimited Company

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

Сингапур, Съединени американски щати

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://www.linkedin.com/legal/cookie_policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 6 месеца

Съхранена информация

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • LinkedIn Insight

С тази технология могат да бъдат включвани персонализирани реклами за LinkedIn за посетителите на нашия уебсайт. Продължителност: 6 месеца Тип: бисквитка

3.10  YouTube Video

Това е услуга за видеоплейър.

Обработващо дружество

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Показване на видеоклипове

Използвани технологии

  • Бисквитки (когато режимът Privacy-Enhanced не е активиран)

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Информация за устройството
  • IP адрес
  • Препращащ URL адрес
  • Гледани видеоклипове

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните ще бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за целите за обработка.

Получател на данните

  • Alphabet Inc.
  • Google LLC
  • Google Ireland Limited

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните https://policies.google.com/privacy?hl=bg

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 10 години, 2 дни

Всички видеоклипове са включени в „разширения режим за защита на данните“, което означава, че никакви данни не се прехвърлят от Вас на YouTube, ако не възпроизвеждате видеоклиповете. Едва когато възпроизведете видеоклиповете, посочените по-долу данни се прехвърлят. Върху това прехвърляне нямаме никакво влияние.

Чрез посещението на уебсайта YouTube получава информацията, че сте извикали съответната подчинена страница на нашия уебсайт. Освен това се прехвърлят посочените данни по подточка 2.1 от настоящата Декларация за защита на личните данни. Това се прави независимо от това дали YouTube предоставя потребителски акаунт, с който сте влезли, или не е налице потребителски акаунт. Ако сте влезли в Google, данните Ви ще бъдат директно зададени към Вашия акаунт. Ако не искате да се асоциирате с профила си в YouTube, трябва да излезете от него, преди да активирате бутона. YouTube запаметява Вашите данни като потребителски профил и ги използва за целите на рекламата, изследване на пазара и/или за съобразено с нуждите оформление на своя уебсайт. Подобен анализ се извършва специално (дори и за потребители, които не са влезли) за предоставяне на целенасочена реклама и за информиране на други потребители на социалната мрежа относно Вашите действия на нашия уебсайт. Имате право да възразите срещу създаването на тези потребителски профили, като трябва да се свържете директно с YouTube, за да упражните това свое право.

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • PREF В тази бисквитка се съхраняват настройките Ви и друга информация, по-специално предпочитания език, колко резултата от търсенето могат да бъдат показвани на страницата Ви и дали да бъде активиран филтъра SafeSearch на Google, продължителност: 10 години, 2 дни, тип: бисквитка
  • VISITOR_INFO1_LIVE Тази бисквитка измерва ширината на честотната Ви лента, за да установи дали сте получили новия, или стария интерфейс на плейъра. Продължителност: 6 месеца Тип: бисквитка
  • use_hitbox Тази бисквитка увеличава брояча за „преглежданията“ в YouTube Video. Продължителност: сесия Тип: бисквитка
  • YSC Съхранява настройките на потребителя за видеоплейъра с помощта на вградената услуга YouTube Video, продължителност: сесия тип: бисквитка

3.11 Google Карти

Това е уеб услуга за картографиране.

Обработващо дружество

Google Ireland Limited

Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ирландия

Цели на обработването на данни

Този списък представя целите на събирането и обработването на данни.

  • Показване на карти

Използвани технологии

  • Бисквитки

Събрани данни

Този списък съдържа всички (лични) данни, които се събират от или чрез използването на тази услуга.

  • Дата и час на посещението
  • Информация за местоположението
  • IP адрес
  • URL адрес
  • Данни за използването

Правно основание

По-долу е посочено необходимото правно основание за обработката на данни

  • Чл. 6, ал. 1, изречение 1, т. а) от ОРЗД

Място на обработка

Европейски съюз

Продължителност на съхранение

Срокът за съхраняване е периодът от време, през който събраните данни ще бъдат съхранявани за обработка. Данните трябва да бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за посочените цели за обработка.

Данните ще бъдат изтрити, веднага щом престанат да бъдат необходими за целите за обработка.

Получател на данните

  • Google Ireland Limited
  • Google LLC
  • Alphabet Inc

Длъжностно лице по защита на данните на обработващата фирма

По-долу ще намерите имейл адреса на длъжностното лице по защита на данните на обработващото дружество.

https://support.google.com/policies/troubleshooter/7575787?hl=bg

Предоставяне на трети страни

Тази услуга може да предостави събраните данни на друга страна. Моля, имайте предвид, че тази услуга може да пренася данни извън Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, както и в страна, която не предлага подходящо ниво на защита на данните. Ако данните се пренасят в САЩ, съществува риск данните Ви да бъдат обработвани от служби на САЩ за целите на контрола и наблюдението, без да имате на разположение възможност за правна защита. По-долу е посочен списък със страните, в които се пренасят данните. Това може да бъде с различна цел, напр. за съхранение или обработка.

По целия свят

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за защита на личните данни на обработващия данните http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Кликнете тук, за да възразите срещу всички домейни на обработващото дружество https://safety.google/privacy/privacy-controls/

Кликнете тук, за да прочетете разпоредбите за бисквитки на обработващия данните https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=bg

Информация за съхранението

По-долу е посочена най-дългата продължителност на съхранение на устройство, определена при използване на метода на съхранение на бисквитки, както и при използване на други методи.

  • Максимална продължителност на съхранението на бисквитки: 6 месеца

Тази услуга използва различни средства за съхраняване на информация в устройството на потребителя, както е посочено по-долу.

  • NIDВ тази бисквитка се съхранява информация за настройките на потребителите и информация за Google Карти. Продължителност: 6 месеца Тип: бисквитка

4. Използване на функции и предложения на нашия уебсайт

Ако желаете да използвате услугите, предлагани на нашия уебсайт, като например платени резервации в нашия онлайн магазин или поръчване на информационен бюлетин, ще трябва да предоставите допълнителни лични данни. Подробности за това можете да откриете в следващите разпоредби.


4.1 Формуляр за връзка

(1) При доброволно използване на нашите формуляри за връзка ще бъдете помолени да въведете Вашата фирма, Вашите име и фамилия, пощенския адрес на Вашата фирма и Вашия имейл адрес, като тази информация е маркирана като задължителна. Също така имате възможност при необходимост да въведете допълнителни данни, за да оптимизирате начините за осъществяване на контакт с Вас и предоставянето на отговор (например телефонен номер, длъжност и причина за Вашето запитване/осъществяване на контакт или Вашето съобщение.

(2) С изпращането на Вашето запитване ние запазваме използвания IP адрес и момента на регистрацията. Целта на процедурата е да можем да докажем Вашето запитване и, ако е необходимо, да изясним всяка възможна злоупотреба с Вашите лични данни.

(3) Правното основание за обработката на Вашите лични данни е първо съгласието, изрично предоставено от Вас в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква а) от ОРЗД. Освен това обработката на данните се извършва с цел предоставяне на отговор на инициирано от Вас запитване и по този начин и за (пред)договорни цели по смисъла на чл. 6, ал. 1, буква б) от ОРЗД. Също така, обработването на данни се извършва на основание законен интерес в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД в отговор на Ваше запитване за нашите услуги или предложения и за доказателство за евентуална злоупотреба с използвания за целта имейл адрес. Относно разликата между задължителните данни и доброволно предоставените данни, като задължителни данни в съответствие с чл. 5, ал. 1 буква в) и чл. 25 от ОРЗД се изискват само данни, които обикновено се използват и за други методи за запитване, напр. чрез имейл подпис на подалия запитването, за които опитът е показал (вижте алинея 2), че са необходими за предоставяне на отговор на запитването. Обикновено се нуждаем от тези данни, за да можем например

  • да разпределим подалите запитването към правилния район за продажби;
  • да зададем правилния външен търговски представител на подалите запитването;
  • да поканим подалите запитването целенасочено на търговски изложения, семинари и т.н.;
  • да можем да изпращаме на подалите запитването сертификати за участия в семинари;
  • да можем да изпращаме на подалите запитването печатни материали;
  • да доставяме на подалите запитването материали/мостри и т.н.;
  • да можем да препоръчаме на подалите запитването местни търговци на едро.

(4) Доброволните данни, като например Вашата професия или причината за Вашето запитване, ни помагат да можем да Ви предоставим възможно най-доброто обслужване, без да се налага да Ви изпращаме обратни запитвания в тази връзка, защото например предоставяме различни продукти и информация на различни групи професии. Законен интерес в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД също така е налице и тогава, когато използваме предоставените от Вас данни за последващ контакт в смисъл на привличане на (потенциални) клиенти и за да можем да Ви информираме за наши оферти и услуги.

(5) Ние ще изтрием предоставените от Вас данни веднага щом вече не се изисква съхранението им за горепосочените цели. Ако оттеглите съгласието си за обработка на данни, което е възможно по всяко време с бъдещ ефект, без това да засяга допустимостта за обработка на данните до момента на оттеглянето, и/или ако предявите възражение срещу обработката на данни, представляващи законен интерес (чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД), данните ще бъдат изтрити от нас незабавно. Това не важи само тогава, когато и доколкото друга законова причина (напр. някоя от преддоговорното и следдоговорното изпълнение по чл. 6, ал. 1, буква б) от ОРЗД) оправдава по-нататъшната обработка или законови изисквания за съхранение не позволяват незабавното изтриване (чл. 6, ал. 1, буква в) от ОРЗД).

(6) Получатели на обработените съгласно настоящата разпоредба данни са доставчици на ИТ услуги (по-специално доставчици на хостинг услуги), с които ние сме сключили съответни споразумения за обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД, и евентуално дъщерни дружества, за чиито услуги и/или продукти се отнася вашето запитване. Ако тези дъщерни дружества се намират в трета държава, ние предаваме Вашите данни само тогава, когато те са сключили с нас Стандартни договорни клаузи на ЕС.
4.2 Бюлетин (OBO News)

(1) С Ваше съгласие и след посочване на Вашия имейл адрес можете да се абонирате за нашия бюлетин, който ще Ви информира за наши актуални, интересни предложения, наши услуги и продукти, както и новини от нашата компания и други актуални теми относно OBO. Задължително изискване за изпращане на бюлетина е единствено предоставянето на Вашия имейл адрес. Като алтернатива или допълнително можете чрез поле с отметка да изискате OBO News, които са подготвени специално съобразно Вашите желания/нужди. При доброволно използване на тази заявка ще бъдете помолени да въведете Вашата фирма, Вашите име и фамилия, пощенския адрес на Вашата фирма, Вашата клиентска група и Вашия имейл адрес, като тази информация е маркирана като задължителна. Също така имате възможност при необходимост да въведете допълнителни данни, за да оптимизирате начините за осъществяване на контакт с Вас и предоставянето на отговор (напр. телефонен номер).

(2) За регистрация за нашия бюлетин използваме така наречения Double Opt in метод (метод за двойно потвърждение). Това означава, че след като се регистрирате, ние ще Ви изпратим имейл до посочения от Вас имейл адрес, в който Ви молим да потвърдите, че искате да получавате бюлетина. Ако не потвърдите регистрацията си в рамките на 72 часа, Вашите данни ще бъдат блокирани и автоматично изтрити. Освен това запазваме използваните от Вас IP адреси и часовете на регистрация и потвърждение. Целта на процедурата е да можем да докажем Вашата регистрация и, ако е необходимо, да изясним всяка възможна злоупотреба с Вашите лични данни. След потвърждението на абонамента за бюлетина ние съхраняваме предоставени от Вас данни в съответствие с ал. 2 за целите на изпращането на бюлетина и за доказателство за евентуална злоупотреба с Вашия имейл адрес.

(4) Правното основание за обработката на Вашите лични данни е съгласието, изрично предоставено от Вас в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква а) от ОРЗД, а по отношение на обработваните по ал. 2 данни − нашият законен интерес в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД за доказателство за евентуална злоупотреба с използвания за целта имейл адрес.

(5) Можете да оттеглите своето съгласие за изпращане на бюлетина по всяко време и да се отпишете от бюлетина. Оттеглянето на съгласието може да се заяви, като щракнете върху посочената във всеки имейл с бюлетин връзка или по имейл до info(at)obo.de, или чрез съобщение до посочените в „За контакти“ данни за контакт.

(6) Вашият имейл адрес се съхранява за изпращане на бюлетин само за времето на заявения абонамент. Останалите данни, съхранявани в съответствие с ал. 1 от ОРЗД, се изтриват от нас след максимум един месец след Вашето отписване.

(7) Получатели на обработваните в съответствие с настоящата разпоредба данни са доставчици на ИТ услуги (по-специално доставчици на хостинг услуги), с които ние сме сключили съответни споразумения за обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД.

(8) Получатели на обработваните в съответствие с настоящата разпоредба данни са доставчици на ИТ услуги (по-специално доставчици на хостинг услуги), с които ние сме сключили съответни споразумения за обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД, и евентуално дъщерни дружества, които извършват изпращането на бюлетина. Ако тези дъщерни дружества се намират в трета държава, ние предаваме Вашите данни само тогава, когато те са сключили с нас Стандартни договорни клаузи на ЕС.
4.3 OBO Construct

(1) Чрез нашия уебсайт ние предлагаме на нашите клиенти, служители и потенциални нови клиенти и контрагенти възможността да използват нашия софтуер OBO Construct в различни нива на приложение. Той се предлага като опция за изтегляне или като уеб приложение. Ако изтеглите и/или използвате нашия софтуер, Вие сключвате с нас съответно споразумение за използване, дори и ако използването е безплатно.

За да можете да изтеглите софтуера, трябва предварително да предоставите информация относно самоличността на потребителя във формуляра за изтегляне. Става дума по-специално за основни данни, т.е. име, адрес и имейл адрес на потребителя, от които се нуждаем, за да идентифицираме потребителя като контрагент и да можем да осъществяваме контакт с него в качеството му на такъв (чл. 6, ал. 1, буква б от ОРЗД). Освен това се изисква въвеждане на професия, която е от решаващо значение за нас, за да зададем на потребителите на съответните продукти различни професионални направления и да можем да ориентираме продуктите към групите професии, които използват софтуера най-интензивно. Следователно обработката на данните се осъществява вследствие с нашия законен интерес (чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД). Освен това, обработката на данните се извършва в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква а) от ОРЗД въз основа на Вашето съгласие, тъй като сте напълно свободни в избора за използване на безплатно предлагания софтуер и за разкриване на данните си в тази връзка.

Освен възможността да изтеглите софтуера, при някои продукти OBO Construct (напр. OBO Construct за подови системи и OBO Construct за заземителни системи) ние Ви предоставяме възможността да се регистрирате за използването на софтуера и да зададете парола за следващи влизания. При регистрацията се изискват същите данни като при описания по-горе формуляр за изтегляне за същите цели на обработката, така че първо ще бъдете препратени там. Вашият имейл адрес също ще бъде записан, за да се завърши процесът на регистрация, тъй като трябва да потвърдите данните си за вход чрез връзка в имейла, за да активирате акаунта. Освен това Вашият имейл адрес ще бъде необходим за запазване и задаване на Вашите конфигурации. С имейл адреса и паролата си можете да влезете като потребител и да видите всичките си проекти и конфигурации.

Щом имате акаунт, можете да създадете произволен брой проекти. Единствените задължителни полета са името на проекта и датата на поръчката. Датата е предварително настроена на текущата дата, докато името на проекта е предварително настроено на „Нов проект“, като може да се променя. По този начин можете директно да създадете проект, без да предоставяте допълнителна информация за самия проект. Разполагате обаче с възможност да промените името на проекта и да въведете друга информация, свързана с проекта (като абревиатура на проекта, номер на проекта, клиентски номер, име на клиента, адрес на клиента). Данните, получени от Вас при тези процеси, се съхраняват на нашия сървър и могат да се видят от съответния потребител (т.е. от Вас) само с помощта на зададената парола.

Обработката на горепосочените данни се извършва в съответствие с Вашето съгласие, предоставено в процеса на регистрация в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква а) от ОРЗД, както и за изпълнение на договор в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква б) от ОРЗД. Освен това ние имаме законен интерес по смисъла на чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД в това да предоставим на нашите (потенциални и/или някогашни) клиенти, както и на нашите служители и контрагенти, практичен и съобразен с техните нужди софтуер, който се оптимизира непрекъснато. За тази цел трябва да се анализира използването на софтуера, за да може да се извършват непрекъснати оптимизации. Анализът на използването на софтуера в уеб приложенията се извършва с помощта на Google Анализ (във връзка с това и във връзка с възможностите за възражение вижте цифра B 3 по-горе). При това по принцип не се осъществява достъп до Вашите лични данни, записани в проекта.

Освен това за изпълнение на договора (чл.

6, ал. 1, т. б) от ОРЗД), но и наш законен интерес (чл.

6, ал. 1, т. е) от ОРЗД), също така е това, че с помощта на предоставените от Вас данни за контакт можем да Ви помолим за обратна връзка относно използвания софтуер и/или можем да осъществим контакт с Вас, за да получим предложения за подобрения или да Ви посъветваме относно нови начини за използване на вече използваното приложение или относно полезни допълнения/други приложения.

(2) Вашите лични данни няма да бъдат предоставяни на трети страни, които не са свързани с изпълнението на договора, без Вашето изрично съгласие или без правно основание, с изключение на наетите от нас разработчици на софтуер. Ние предоставяме тези данни на наетите от нас разработчици на софтуер, за да могат те да Ви предоставят необходимата техническа информация или актуализации на използвания от Вас софтуер. Бихме искали да посочим, че в този случай става дума за обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД. Съответните разработчици на софтуер са задължени чрез договор с нас да спазват законовите изисквания за спазване на разпоредбите за защита на личните данни.

(3) След завършване на изпълнението на договора Вашите данни ще бъдат блокирани за по-нататъшна употреба. След изтичане на сроковете, предвидени в разпоредбите на данъчните и търговските закони, тези данни ще бъдат изтрити, освен ако не сте дали изричното си съгласие за по-нататъшната им употреба. Данни, които се обработват на основание чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД, се обработват до отпадането на законния интерес и след това се изтриват, като това става най-късно при предоставянето на възражение срещу обработката на данни от Ваша страна. Законовите изисквания за съхранение се спазват и по отношение на тези данни.

(4) При предоставянето на софтуера през магазин за приложения в допълнение трябва да се спазват изготвените от доставчика на магазина за приложения указания за работа с Вашите данни. Използването на тези данни е отговорност само на доставчиците на магазините за приложения.

4.4 Семинари

Чрез уебсайта на OBO можете също да се регистрирате за семинари. Правно основание за тези регистрации е чл. 6, ал. 1, изречение. 1, буква б) от ОРЗД. Тук събирането на данни става с цел провеждането на съответния семинар, за издаване на удостоверения за участие, както и техни копия, за статистически анализ, както и за извършване на плащането. За целта обработваме данните в категориите „данни за идентификация“, „счетоводни данни“, „договорни данни“ и евент. „данни за постижения“ (при мероприятия за продължаване на обучението“). Данните при нужда се предават също и на доставчика на услуги, на когото са възложени организирането и провеждането на мероприятието, или на съорганизатори, или се предоставят на докладчиците на мероприятието. Предаване на данни в трети държави не е планирано. Сроковете за съхранение съответстват на законните основни положения, по отношение на фактурите те са десет години.

4.5. Онлайн семинари

GoToWebinar

За регистрация и провеждане на онлайн семинари използваме инструмента GoToWebinar на фирмата LogMeIn Ireland Unlimited Company, The Reflector, 10 Hanover Quay, Dublin 2, D0R573, Република Ирландия. Това се извършва рамките на обработка на поръчки в съответствие с чл. 28 от ОРЗД. С използването на GoToWebinar се събират различни лични данни, които се съхраняват на сървърите на GoToWebinar.

Съхраняването на данните може да се извършва и в трета държава, която не поддържа европейския стандарт за защита на данните.

По-подробна информация за целта ще намерите в указанията за защита на данните на фирма LogMeIn.

www.logmein.com/de/legal/privacy

Данните Ви за регистрация (име, фамилия, имейл адрес, местоположение, пощенски код и име на фирма) ще се използват само ако сте ни предоставили съгласието си за целта.

4.6 Google Карти

Този уебсайт използва Google Карти, за да показва интерактивни карти и да създава упътвания за водачи. Google Карти е услуга за карти, предоставена от Google Inc., 1600 Amphitheater Pkw, Mountain View, California 94043, САЩ. Използването на тази услуга ще Ви покаже нашето местоположение и ще улесни пристигането Ви до него. Това представлява законен интерес по смисъла на чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД.

Чрез използването на Google Карти е възможно прехвърляне на информация към Google в САЩ относно използването на този уебсайт, включително Вашия IP адрес и посочения в рамките на функцията за планиране на маршрута (начален) адрес. Когато посещавате страница от нашия уебсайт, която съдържа Google Карти, Вашият браузър установява директна връзка със сървърите на Google. Съдържанието на картата се изпраща от Google директно в браузъра Ви и се интегрира в уебсайта. Следователно ние нямаме контрол върху обхвата на данните, събрани от Google по този начин. Според нашите знания това са най-малко следните данни:

  • дата и час на посещението на съответния уебсайт;
  • интернет адрес или URL на извикания уебсайт;
  • IP адрес, (начален) адрес, въведен в рамките на планирането на маршрута.

Това се прави независимо от това дали Google предоставя потребителски акаунт, с който сте влезли, или не е налице потребителски акаунт. Ако сте влезли в Google, данните Ви ще бъдат директно зададени към Вашия акаунт. Ако не искате да се асоциирате с профила си в Google, трябва да излезете от него, преди да активирате бутона. Google съхранява Вашите данни (дори и за потребители, които не са влезли в системата) като потребителски профили и ги анализира. Такъв анализ се извършва специално в съответствие с чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД въз основа на законните интереси на Google за показване на персонализирана реклама, проучване на пазара и/или дизайн на неговия уебсайт в зависимост от необходимостта.

Имате право да възразите срещу създаването на тези потребителски профили, като трябва да се свържете директно с Google, за да упражните това свое право. Моля, прочетете декларацията за поверителност на Google на адрес https://www.google.com/policies/privacy. Възможността за възразяване (Opt Out) трябва да е достъпна чрез следната връзка, www.google.com/settings/ads/.

Google LLC със седалище в САЩ е сертифицирана за Американо-европейската конвенция за защита на данните „Щит за неприкосновеност“, която гарантира спазването на валидно за ЕС ниво на защита на данните в съответствие с (критикуваната) формулировката на Европейската комисия.

Ако не сте съгласни с бъдещото прехвърляне на Вашите данни към Google в рамките на използването на Google Карти, също така е възможно да дезактивирате уеб услугата на Google Карти напълно, като изключите JavaScript във Вашия браузър. Google Карти, а по този начин и показването на карти, няма да може да се използва на този уебсайт.

Условията за използване на Google можете да намерите на адрес http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html, а допълнителните условия за използване на Google Карти можете да намерите на адрес https://www.google.com/intl/de_US/help/terms_maps.html. Подробна информация относно защитата на личните данни във връзка с използването на Google Карти можете да откриете на уебсайта на Google (Google Privacy Policy): http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

С използването на нашия уебсайт Вие декларирате съгласието си с обработката на събраните данни за Вас от планирането на маршрути в Google Карти по посочения по-горе начин и за посочената по-горе цел.

5. Мерки за сигурност

Ние прилагаме организационни, договорни и технически мерки за сигурност в съответствие с нивото на техниката, за да гарантираме, че правилата за защита на личните данни се спазват, и за да предпазим чрез тях обработваните от нас данни от случайно или умишлено манипулиране, загуба, унищожаване или достъп на неоторизирани лица. Мерките за сигурност включват по-специално криптирано предаване на данни между Вашия браузър и нашия сървър.

6. Добавки за социални мрежи

На нашия уебсайт не се използват никакви добавки за социални мрежи . Ние използваме само връзки към различни услуги на социални мрежи. Вижте политиката за защита на личните данни за съответната услуга за подробности относно данните, събирани от доставчиците на услуги, и начините на тяхното използване.

C. Специфика на обработката на данни чрез социалните мрежи

На нашия уебсайт не се използват никакви добавки за социални мрежи. Ние използваме само връзки към различни услуги на социални мрежи.

Платформите на социалните медии обработват личните Ви данни, когато извикате нашия канал.

Правното основание за обработката на Вашите лични данни е в резултат на законен интерес (чл. 6, ал. 1, буква е) от ОРЗД). Законният интерес се състои в комуникацията с активните там заинтересовани лица и клиенти, за отговор на запитвания и за информация относно продуктите ни. Ако доставчикът на съответната платформа на социална медия поиска съгласието Ви за описаната обработка, правното основание е член 6, ал. 1, т. а) от ОРЗД.

Какви лични данни ще бъдат събирани за целта от страна на доставчиците на услуги, информация за възможностите за възразяване (Opt-Out) и за правото Ви на защита на личните данни, ще намерите в правилата за защита на личните данни на съответния доставчик на услуга. За целта Ви предлагаме следните връзки на доставчиците на платформи.

Възможно е данните на потребителите да бъдат обработвани в трети държави (държави извън Европейското икономическо пространство „ЕИП“). По отношение на доставчиците от САЩ, сертифицирани съгласно Privacy Shield (Щит за неприкосновеност), Ви информираме, че те се задължават да спазват стандартите на ЕС за защита на личните данни. Въпреки това е възможно да възникнат рискове за потребителите, напр. възможно затруднено прилагане на правата на потребителите.

Допълнителна информация ще намерите с помощта на връзките за съответните доставчици на платформи.

Най-често данните се обработват за пазарни проучвания и рекламни цели. Например от поведението при използване и получените вследствие на това интереси на потребителите могат да бъдат изготвени профили на използването. Тези профили на използването могат да бъдат използвани, за включване на показването на реклами във или извън платформите, като се предполага, че тези реклами ще отговарят на интересите на потребителите.

За целта се съхраняват бисквитки на компютъра на потребителя, в които се съхраняват интересите и поведението на потребителя.

Подробно представяне на съответните видове обработка и възможности за възразяване

(Opt-Out) ще намерите с помощта на съответните връзки за доставчиците на платформи.

В случай на заявки за информация и прилагане на правата на потребителите Ви информираме, че най-ефективното им осъществяване е при доставчиците на платформите. Само доставчиците имат съответния достъп до данните на потребителите и могат директно да предприемат съответните мерки и да предоставят информация. Ако въпреки това се нуждаете от помощ, тогава можете да се обърнете и към нас.

Функция за коментари

В каналите на OBO-Bettermann в социалните платформи можете да публикувате коментари за публикувано от нас съдържание. Чрез бутона „Изпращане на коментар“ се събират личните Ви данни. Какви са те в частност, както и допълнителни указания относно правата за защита на данните, можете да намерите в декларацията за защита на данните на съответния доставчик на платформа. Въведеният от Вас коментар се публикува с Вашето потребителско име в нашия профил в съответната социална медия.

Когато харесате нашите канали в социалните медии и/или се абонирате за актуализации, се събират Ваши лични данни. Какви са те в частност, можете да намерите в декларацията за защита на данните на съответния доставчик на платформа.

Facebook

Основанието е споразумението за съвместна обработка съгласно член 26 от ОРЗД.

Като съвместни отговорни лица за обработката на Вашите данни през нашата страница за последователи са отговорни Facebook (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ирландия) и OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG.

Декларация за защита на личните данни: https://www.facebook.com/about/privacy/ и https://facebook.com/privacy/explanation

Възразяване: https://www.facebook.com/settings?tab=ads и http://www.youronlinechoices.com

Privacy Shield (Щит за неприкосновеност): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active

В рамките на услугата Seiten-Insight се регистрира начинът Ви на поведение по отношение на нашата страница за последователи. Видимите за нас анализи не ни позволяват индивидуален анализ на поведението на отделни лица по време на използването. Виждаме единствено агрегирани данни (напр. брой на заявките за достъп, харесвания, последователи, регион на произохд, възрастова група, пол).

Допълнителна информация на адрес: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum и https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.

Twitter

Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ) – Декларация за защита на личните данни:  https://twitter.com/de/privacy

Възразяване: https://twitter.com/personalization

Privacy Shield (Щит за неприкосновеност): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active

Google YouTube

(Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ирландия)

Декларация за защита на личните данни/възразяване: https://policies.google.com/privacy

Privacy Shield (Щит за неприкосновеност): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active

Xing

Xing (XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Германия)

Декларация за защита на личните данни/възразяване: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung

LinkedIn

LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Ирландия) –

Декларация за защита на личните данни https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Възразяване: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out

Privacy Shield (Щит за неприкосновеност): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000L0UZAA0&status=Active

Instagram

Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, САЩ)

Декларация за защита на личните данни/възразяване: http://instagram.com/about/legal/privacy/