close

Възможно е да се намирате в неправилната интернет-страница на ОБО Беттерманн. Имате възможност да изберете следните локални варианти:

Възобновяемост при ОБО

Социална възобновяемост

Социална ангажираност с участието на нашите служители: Във форма с ОБО

За да успеем в ежедневната надпревара и занапред, в ОБО имаме нужда от здрави и мотивирани хора. Под мотото "Във форма с ОБО" за всеки служител е на разположение разнообразно предложение от здравословни дейности. Включва от здравословни съвети за преодоляване на стреса, през безплатни превантивни прегледи до атрактивни спортни занимания. Ние искаме хората да се чувстват добре при ОБО.

Възможности за нашите подрастващи.

"OBO Styles" е успешен образователен проект, който дори спечели награда за иновации. В тази нетрадиционна концепция на предприятието стажанти в ОБО развиват и произвеждат самостоятелно продукти. Така те изучават как функционират процесите и управлението на проектите. Те биват направлявани и подпомагани от отговорници и различни обучаващо в съответните професионални подразделения. "OBO Styles" прави обучението по-жизнено и близко до практиката, както и дава възможност на стажуващите за пряк поглед над различните оббразователни клонове. На обучаващите се се преподава образователното съдържание в общата му връзка със собственитие търговски дейности. Тази концепция впечатли журито на финансираната със 100000 евро "Награда за иновации в Зауерланд" - превъзходно преживяване за нашите стажанти.

Андреас Беттерманн пое през 2011 председателството на Националните електротехнически състезания за младежи (BLW). За 60-и път немското занаятчийство представи практически състезания на младежите-професионалисти. ОБО принадлежи от години заедно с още някои фирми-производители към редовните спомоществователи на Националните състезания. Това е своеобразно поставяне на мост между промишлените предприятия и младите професионалисти. С помощта на състезанията налице е възможността за опознаване на личностите, които стоят зад инсталираните продукти и решения в електрическия бранш. Затова от години биват канени предприемачи за награждаване на победителите. През 2011 Андреас Беттерманндаде ясен знак за значението на професионалното образование и съместната работа на промишленост и занаятчийство.

Социална ангажираност чрез подпомагане на деца по целия свят: Ново училище за Уганда

ОБО подкрепя от много години социални и кутурни проекти по целия свят. Малко преди края на юбилейната година дойде ред и за още едно начинание в Африка: В Уганда се строи училище "Кристоф Беттерманн" с дарение от предприятието. Става въпрос за училище за деца с увреждания, които до този момент не са имали никакъв шанс за образование. Училището се намира в централноугандийския окръг Мубенде, в който живеят 440000 души. Тук ще бъдат обучавани 400 деца всеки ден и ще получат за 8 години основно образование. Деца, живеещи в отдалечени райони, ще бъдат подслонение в интерната на училището. Медицински пункт и терапевтичен център също ще бъдат част от училището. Откриването бе през април, 2012 г.

Шефът на ОБО Беттерманн Улрих Беттерманн прави построяването възможно. В неговия ангажимент към деца с увреждания има и личен елемент. Кристоф Беттерманн, най-малкото от четирите му деца, е в инвалидна количка още от детска възраст след грешка в анестезията по времен на безобидна операция. Кристов живее предимно в Унгария и работи заеднп със 600 служители в завода на ОБО в град Буги до Будапеща. Младият човек е жизнен, весел и активен. Той и баща му са почти неразделни и правят всичко заедно, когато е възможно.

Партньор в реализирането на проекта "Училище ОБО Беттерманн" е обединението "Шанс за децата", което от 2008 г. насам помага преди всичко на засегнати от вируса на СПИН. ОБО се погрижи за това специалните средства да стигнат директно до целта. Патронът на училището Кристоф Беттерманн казва: Аз знам колко е важна помощта. На мен много хора са ми помогнали и затова искам да предам част от този жест и нататък и да помогна на най-бедните.

Социална ангажираност чрез подпомагане на деца по целия свят: Юбилейно дарение за Виетнам

По 1000 евро за всяка година: През юбилейната за ОБО 2011-а година предприятието дари заедно с партньорите си 100000 евро за SOS-детско селище във Виетнам. По случай голямата гала за своя рожден ден и откриването на Специализирания център за метали в Менден предприятието се отказа от подаръци и вместо това помоли за дарение за училището. Клиенти и партньори на ОБО Беттерманн дариха общо 54461,93 евро. ОБО допълни тази сума така, че за всяка от 100-те години на ОБО за Виетнам да тръгнат по 1000 евро. SOS-детското селище Бен Тре еше открито през декември 1997 г. и се намира в центъра на столицата на едноименната провинция. Бен Тре се намира в делтата на Меконг, на около 80 км. югозападно от град Хо Ши Мин.

Социална ангажираност чрез съвместни правила на поведение: Всеки носи отговорност.

Социалната отговорност започва в сбствената глава. Но каква е ползата, ако всеки има своите индивидуални представи и иска да ги наложи? От една страна към функциониращите социални системи принадлежат правила и норми. Само така са възможни взаимоуважително отношение и отговорни търговски процеси. В подкрепа на това производители и доставчици от електрическата индустрия развиха международен стандарт, към който се присъедини и ОБО.

Важна основа за приемане на поведенческия кодекс на електротехническата индустрия (EICC) е разбирането, че всяко предприятие трябва да следва във всяко направление при всички свои дейности правилата, насоките и регулациите на страните, в които работи. Кодексът подкрепя участниците в посока на повече от спазване на законите, а също така и да създава международно установени норми и така да следва социално и екологично отговорно съзнание. ОБО се чувства задължен в преследване на тези цел и следва съблюдаването на кодекса и от директните доставчици.

Който работи заедно с ОБО, се запознава и с определените условия на труд в поведенческия етикет, както и с уважителното и почтително отношение на всички работни сили.