close

Възможно е да се намирате в неправилната интернет-страница на ОБО Беттерманн. Имате възможност да изберете следните локални варианти:

Това е OБO

Точно когато човек мисли, че е постигнал много, идва моментът за следващата крачка.

1911 Първа копка на основателя на фирмата Франц Беттерманн. Създава се самостоятелно производство на крепежни елементи.

1932 Задълбочаването на програмата нараства още веднъж с навлизането в производство на дуро- и термопластмасите

1972 OBO V-15 задава нови мащаби в защитата срещу пренапрежение и дава началото на многобройни иновации в тази област.

1986 Последователно изграждане на собствени дъщерни дружества и филиали от Филаделфия до Пекин, от Хелзинки до Сао Пауло.

1992 Учредяване на OBO BETTERMANN Hungary Kft. до Будапеща, който днес е производствена и логистична централа за Югоизточна Европа.

1993 Михаил Горбачов, Хенри Кисинджър и Ханс-Дитрих Геншер са първите гости на организирания от Улрих Беттерманн "Форум Менден".

1996 Открива се новият БET-изследователски център с един от най-големите генератори на импулсен ток в Европа и многобройни изпитателни установки.

2003 Въвеждането в експлоатация на най-модерната в целия свят инсталация за поцинковане задава нови мащаби за гъвкавост и бързина.

2004 След повече от 40 години пазарно присъствие на марката DAHL-KANAL, ОБО Беттерманн я продължава като самостоятелна продуктова гама. DAHL-KANAL е пазарен лидер в областта на прорязаните канали.

2006 OБO продължава производството и и запазва марката на основаното през 1919 предприятие от Алберт Акерман, със същото наименование. Така OБO става пазарен лидер в областта на подовите и подподови системи, както и водещ в Европа доставчик на системи в областта "Cable Management".

2010 ОБО предприема подготовка за производството на електротехнически изделия под създадената през 1909 марка Винсент Видерхолт. Създава собствено производство на тръби, запълвайки съществувалата до тогава ниша в кабеловоденето.

2011 ОБО навършва 100 години от създаването си и продължава да се развива. На площ от 30000 кв.м. ОБО създава производство с интегрирана поцинковъчна линия, която е уникална в световен мащаб и е на стойност 40 мил. евро.

2012 Придобиване на пазарния лидер в областта "Cable Management" в Южна Африка и сваляне на активите му от фондовата борса на Йоханесбург. Заедно със над 700-те служителу на "O-Line" и "Armco" на Африканския континент ОБО става работодател на на 3000 служители в световен мащаб.

ОБО Беттерманн произвежда 30000 артикула в 4000 служителя и постига годишен оборот от над 550 мил. евро в над 40 дъщерни дружества.